Indonesisk kycklingpasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kanon god kycklinggratäng, kanske till fredagskvällen. Gott är det iaf o ganska mycket "bett" i den.

Ingredienser

  • Ca 3-4 st kycklingfileer, beronde på storlek
  • 3 paprikor i olika färg
  • 1 stor purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 225 g tagliatelle el pennepasta
  • Instruktioner

    1. Koka pastan "al dente". Strimla kycklingen. Kärna ur och strimla paprikorna. Strimla purjolök och vitlök. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Häll på kokosmjölken, krydda med salt, ingefära och sambal oelek. Låt allt koka några minuter.
    2. Blanda ihop allt med pastan, gratinera i ugn 175 grader i ca 10 min.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben