Indonesisk kycklingpasta

Serverar: 4 portioner

En favorit i min familj. Då jag tänker lite i viktväktartankar när jag lagar mat. Använder jag ICA:s lätt kokosmjölk som ligger på 6 % fetthalt.

Ingredienser

  • 225 g tagliatelle
  • 400 g kycklingfiléer
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 stor purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk margarin
  • 2 dl lätt kokosmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär kycklingen i bitar. Kärna ur och skär paprikorna i långa strimlor. Skär purjolöken i strimlor och hacka vitlöken.
    2. Bryn kycklingen i margarinet i en wok- eller traktörpanna. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Häll på kokosmjölken och krydda med salt, ingefära och sambal oelek.
    3. Låt allt koka några minuter. Blanda ihop den kokta pastan med kycklingröran. Rör om och servera.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (2)

    frykaz 6 juni 2009

    Jättegott!!! kan jag verkligen rekommendera Gick hem hos ungarna oxå :-) Kanon!!!!.

    monicadanell 19 juli 2009

    Jättegott kommer att göra flera gånger tack för receptet monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben