Indonesisk marinad

Serverar: 6-8 portioner

Gott att mariner kyckling eller fläskkött i. Räcker till 1½-2 kg kött. Marinera i 2 dygn i kylen vilket kräver lite framförhållning men väl värt. Blir super gott!

Ingredienser

  • 5-7 vitlöksklyftor finhackade
  • 4-5 salladslökar eller schalottenlök hackade
  • 4 msk råsocker eller muskovadosocker
  • 2 citroner rivet skal och saft
  • 2-4 chilifrukter gröna finhackade
  • 1 dl soya
  • 0,5 tsk malen muskot
  • 1 msk malen koriander
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 100 g jordnötter malda eller finhackade
  • Instruktioner

    Skala, hacka, riv och finfördela alla ingredienserna. Blanda till marinaden i en stor skål eller kärl. Lägg i fläskköttet eller kyckligfilén / kycklingdelarna. Vänd runt och se till att allt är väl täckt. Sätt på plastfilm och ställ i kylen 2 dygn. Alternativet är att marinera i rumstemperatur ca 3-4 timmar. Klart för grillen!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    epique 19 november 2008

    Låter gott,ska prova på mina qournfileer! ^^

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben