Ingas kokoskaka

Serverar: 30 portioner

Långpannekaka. Ljus botten med gyllenbrun lite knäckig kokosglasyr. Kakan ska gräddas 15 + 15 minuter.

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 60 g smör , smält
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 3 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Innan du gör botten, börja med att mäta upp alla ingredienser till glasyren så det är klart.
    2. Botten: Rör smör och socker. Tillsätt det övriga. Rör om till en smet. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna. Grädda i 175 º ca 15 minuter,tills den börjar få färg och blivit lite fast. (OBS! Ska gräddas ytterligare med glasyr på i ca 15 minuter till)
    3. Glasyr: När botten har gräddas i ca 6 minuter, börja med glasyren, den tar ett tag att koka ihop. Smält smöret och blanda i resten, låt koka ihop. Ta ut botten ur ugnen när den börjar få färg och bred försiktigt ut glasyren med en sked/slev över botten (häll inte direkt ur pannan eftersom smeten är lös. Grädda ytterligare i ca 15 minuter tills kokosglasyren blir gyllene brun, knäckfärg.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (2)

    Tiol 4 augusti 2008

    Suuuuuuuuuuupergod, fantastiskt gott med denna knäckiga glasyr uppepå. Enda nackdelen är att den kanske var lite tunn, ( jag kanske hade för stor långpanna) men man kanske kan göra 1½ sats i botten, någon som testat detta? Gott var det i alla fall. Kram...........TIOL

    blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben