Ingefärs- och kolasnittar

En mycket smakrik småkaka. Blir ca 40 kakor.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl strösocker
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malda pomeransskal
  • 1 tsk malen ingefära
  • 200 g smör
  • 2 msk apelsinjuice
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en matberedare. Tillsätt smöret i små kuber och kör ett par sekunder tills degen börjar bli smulig. Tillsätt sirap och lite apelsinjuice och arbeta snabbt ihop till en deg.
    3. Dela degen i 4 delar. Rulla ut (med lite mjöl) till långa längder och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Platta ut degen något. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna något och skär i sneda bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben