Ingefärsdoftande fisksoppa

Serverar: 4 portioner

God vardagssoppa med fisk

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 1/2 purjo
  • 2 morötter
  • 1 msk smör
  • 5-6 dl fiskbuljong
  • Saften av en halv citron
  • 2 msk mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 400 g torsk
  • 1-2 krm riven muskot
  • 1/2 tsk ingefära
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ev.1/2 dl finhackad dill
  • Instruktioner

    Skala och finhacka löken. Strimla purjon fint och finhacka morötterna. Fräs allt i matfett i en stor kastrull. Späd med buljong och citronsaft. Rör ut mjölet i lite av mjölken. Tillsätt redningen och resten av mjölken. Skär fisken i tunna strimlor och lägg ner i soppan. Koka på svag värme 15 minuter. Smaksätt med muskot, ingefära, salt och peppar. Låt soppan få ett uppkok. Garnera med dill om så önskas.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben