Ingefärsglaserad kyckling på spett

Serverar: 6 portioner

Tid: 35 minuter

Stek gärna kycklingen i förväg och pensla med glazen. Förvara i kyl och trä på spett före servering. Minispett finns i affärer för party och fest, t ex Buttericks. 4 viktväktare poäng/portionen

Ingredienser

  • Glaze
  • 1 dl morotsjuice
  • 1/2 dl honung
  • 1 msk riven ingefära
  • 600 g kycklingbröstfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Till garnering
  • 1 morot
  • 1/2 kruka röd eller grön basilika
  • Instruktioner

    1. Blanda allt till glazen i en liten kastrull. Koka tills den börjar bli tjock, ca 5 min.
    2. Skär kycklingfiléerna i små bitar, stek i olja. Salta, peppra och pensla med glazen.
    3. Skala moroten och dra långa band med potatisskalare.
    4. Trä upp kyckling, morotsremsor och röd basilika på små spett.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben