Ingefärsglaserad kyckling på spett
Stek gärna kycklingen i förväg och pensla med glazen. Förvara i kyl och trä på spett före servering. Minispett finns i affärer för party och fest, t ex Buttericks.
4 viktväktare poäng/portionen
Ingredienser
Glaze
1 dl morotsjuice
1/2 dl honung
1 msk riven ingefära
600 g kycklingbröstfiléer
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till garnering
1 morot
1/2 kruka röd eller grön basilika
Instruktioner
- Blanda allt till glazen i en liten kastrull. Koka tills den börjar bli tjock, ca 5 min.
- Skär kycklingfiléerna i små bitar, stek i olja. Salta, peppra och pensla med glazen.
- Skala moroten och dra långa band med potatisskalare.
- Trä upp kyckling, morotsremsor och röd basilika på små spett.
Liknande recept
Kommentarer (0)