Ingefärskokta päron med glass och havrefras
Med frasigt havrecrunch och lena tillbehör, påminner den här desserten om en smulpaj med glass.
Ingredienser
2-3 päron
3-5 msk socker
1 tsk finriven ingefära
1 msk citron
½ liter god vaniljglass
2½ dl vispgrädde
½ dl turkisk yoghurt
Havrefras
50 g smör
1 dl sirap
2 dl havregryn
Instruktioner
- Skala och kärna ur päronen. Dela dem i cm stora kuber och lägg dem i en stekpanna tillsammans med sockret och ingefäran.
- Låt puttra på svag värme ca 20 minuter eller tills de blivit mjuka. Smaka av med citronsaft och eventuellt lite mer socker och ingefära om det behövs. Ställ åt sidan.
- Vispa grädden fluffig och blanda den med yoghurten.
Ta fram glassen så att den hinner mjukna lite. Smält smöret i en varm panna och tillsätt sirap och havregryn. Låt steka tills det fått färg. Lyft av och låt svalna.
- Arrangera päronkompott, glass, gräddyoghurt och havrefras i fina skålar eller glas och servera direkt!
Liknande recept
Kommentarer (0)