Ingefärskryddad kyckling med stekt ris, bacon och champinjoner

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme

Det är bra om kycklingen får ligga i marinad i ett par timmar, men inte nödvändigt. Marinaden kan själv smakas av beroende på hur söt man vill ha den. En perfekt och enkel vardagsmiddag helt enkelt.

Ingredienser

  • Kyckling
  • 3 kycklingfiléer
  • 3 dl olivolja
  • 5 msk socker
  • 1 tsk ingefärskrydda, (färsk, använd lite mindre)
  • Ris
  • 3-4 dl ris
  • 1 pkt bacon, ca 140 g
  • 1 burk, (ca 350 g) champinjoner
  • 2 tärningar kycklingbuljong
  • 2 msk brynt lök-fond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 liter vatten
  • Sås
  • Spadet från kycklingen
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • Ev. redning efter smak
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka upp riset och låt svalna lätt, istället för att salta vattnet, använd en tärning kycklingbuljong. Under tiden ta kycklingen ur marinaden, och torka av den lätt, ev. pensla marinaden över kycklingen, gnugga in den och torka lätt av allt överflödigt.
    2. Sätt in kycklingen i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter, tills köttet är vitt och köttsaften klar.
    3. Under tiden kycklingen står i ugnen börja med risblandningen. Fräs upp champinjoner och bacon i en panna tillsammans med lökfonden. När de börjat få färg tillsätt kycklingbuljongen, sojan och vattnet. Låt småkoka tills vattnet kokat bort.
    4. Tillsätt riset och stek det på låg värme tills det fått färg. Blanda ingredienserna till såsen.
    5. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben