Ingefärskyckling med ugnsstekta grönsaker i senapsdressing

Serverar: 4 portioner

Så gott!!! Kyckling med äpplen, valnötter och rödbetor.

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor (ca 1 kg)
  • 4-6 färska rödbetor
  • 3 rödlökar
  • 750 g sköljd potatis
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt (gärna gourmetsalt)
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2-3 äpplen
  • Valnötter
  • Persilja
  • Dressing
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1 msk grov, söt och stark senap
  • 2 krm salt
  • Sås
  • 1 dl lättcrème fraiche
  • ½ dl rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rödbetor och rödlök i klyftor. Skär potatisen i klyftor.
    2. Lägg potatisen, rödbetorna och löken på ett oljat bakplåtspapper på en plåt.
    3. Krydda kycklingen med salt, peppar och ingefära. Bryn klubborna några minuter på båda sidor i olja i en het stekpanna. Lägg över dem i en ugnssäker form.
    4. Ställ in kycklingen på ett galler i nedre delen av ugnen. Sätt in plåten med grönsaker i mitten av ugnen. Stek i ca 30 min.
    5. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Lägg in dem i ugnen på plåten. Stek i ytterligare 10 minuter.
    6. Blanda ihop dressingen och såsen var för sig.
    7. Lägg de ugnsstekta grönsakerna och äpplena på ett stort fat, häll över dressingen och blanda runt. Lägg på kycklingen och strö över 2 msk grovhackade valnötter och 2 msk grovhackad persilja. Servera med en klick lingonsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben