Ingefärskyckling med vitlök

Serverar: 4 portioner

Denna kryddstarka kyckling tillagade vår tanzaniska hemhjälp när jag bodde i Tanzania.

Ingredienser

  • 1 kg kyckling (t ex lår eller klubbor)
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 ½ msk curry
  • 1-2 msk soya
  • 2 msk matolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingefära, vitlöke, curry, soya, matolja, salt och peppar.
    2. Smörj in kycklingen med blandningen och låt den gärna ligga och marineras någon timme eller mer.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Ugnsstek kycklingen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
    4. Servera med ris och smörfräst spenat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    crazycavylady 8 januari 2013

    Oki, jag gjorde så att jag skippade spenaten och hade grönsaker till istället. Marinaden blev lite besk i matlådan plus det som vidrörde skinnet på kycklingen, annars var det väldigt gott nylagat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben