Den här rätten är det väldigt lätt att äta för mycket av...
Ingredienser
6 kycklingfiléer (ca 800 gram)
1 msk smör
1 msk olja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
250 g schalottenlök
2 ½ msk finhackad färsk ingefära
2 skalade vitlöksklyftor
1-2 urkärnad röd chili
Bladspenat (går bra med fryst)
Sås
1 hönsbuljongtärning
½ dl vatten
3 dl grädde
1 dl sweetchilisås
½ dl chilisås av ketchuptyp (gärna hot)
2 ½ msk limesaft
½ krm svartpeppar
Till gratinering
Ev 1 ½ dl riven parmesan eller västerbottensost (kan uteslutas)
Den som inte provar denna, går miste om något...
Namnam. Men nästa gång ska jag prova med vanlig gul lök - jag blir helt galen på alla dessa små schalottenlökar som ska skalas och hackas! Det kan gott hända att det blir en chili till... starkt är gott. Min dotter fick en mildare variant och satt och fäktade av förtjusning i sin barnstor - det är högsta betyg från henne! Gästen fick med sig receptet hem.
Kanon gott! Funkar fin fint att ta lite extra av allt - för mer sås! Gott var det till så väl ris som penne.
Hej och tack! Det här receptet var riktigt smarrigt. Det kommer att ätas många gånger.
Jätte gott :) 5 Stjärnor helt klart! Bifogar 2 bilder med :)
Ack så gott detta var bjöd detta till ett kalas alla åt med ett gott leende. MUMS MUMS
Oj Oj vad gott!!! helt klart en femma ifrån oss!