Ingefärskyckling à la thai

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Vi lagar ofta kyckling och gillar lite olika thaismaker, just idag blev det en ingefärsstark rätt med lime och ananas.

Ingredienser

  • 2 stora kycklingfiléer à ca 200 gram
  • 3 stora vitlöksklyftor
  • 2x4 cm ingefära eller mer
  • 1 smal purjolök
  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten burk cocosmjölk, ca 200 ml, eller 1/2 vanlig burk
  • Chiliflakes (eller färsk chili om du har, efter smak)
  • Krossad pepparblandning från kvarn
  • 1 lime
  • Thai-krydda (valfri sort, min var från Ö&B)
  • Olja
  • Flytande margarin
  • 1 glasburk böngroddar, ca 300 ml
  • 1 liten burk skivad ananas, ca 200 gram
  • Instruktioner

    1. Tina kycklingfilé om den är frusen. Skär i bitar. Låt ligga o dra åt sig thaikrydda och limesaft en halvtimme eller mer. Finhacka vitlök och ingefära, skiva purjon fint, strimla paprika. Skölj böngroddarna. Värm en wokpanna med olja/margarin i botten, fräs först lökhacket, sen i med ingefäran, sist kycklingbitarna. Krydda på med chili och peppar, mera lime. Böngroddarna fräser jag på ena sidan i pannan, för sonen vill inte ha.... Sen går cocosmjölken i, ananas i bitar. Låt puttra.
    2. Serveras med basmatiris, kokt i buljong eller gurkmeja för lite trevlig färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ingemar75 26 mars 2011

    Tack för detta recept. Vi var 4 vuxna och 2 barn. Jag bytte ut böngroddarna mot minimajs (burk). Jättegott och inte minst barnen tryckte på "gillaknappen". Tack för receptet. Ingemar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben