Söt ingefärskyckling med vitkål och bulgur

Serverar: 4 portioner

En lite asiatisk touch på en snabb kycklingrätt med få ingredienser. 430 kalorier per portion

Ingredienser

  • 3 dl bulgur, gärna fullkorn
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk riven ingefära, ca 4 cm
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g vitkål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 3 msk honung
  • 1 kruka koriander
  • Instruktioner

    1. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingfilén i mindre bitar. Skala och finriv ingefäran. Skala och finhacka vitlöken. Strimla vitkålen tunt, gärna med en osthyvel eller mandolin.
    2. Stek kycklingen i oljan ca 5 minuter. Tillsätt ingefära, vitlök, salt och honung. Stek 1 minut. Tillsätt vitkålen och fräs 1 minut. Servera med kokt bulgur och plockad koriander.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4
    1 h 10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben