Majssallad med vitkål

En jättegod sallad som passar till nästan allt. Det går utmärkt att byta ut creme fraichen mot grekisk yoghurt. Salladen står sig i flera dagar , så gör gärna dubbel sats.

Ingredienser

  • Ca: ½ kg vitkål
  • 1 burk majs ( 300 g )
  • ½ purjolök
  • Ca: 3-4 dl crème fraiche
  • Ca: ½-1 dl majonnäs
  • ½ dl dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Italiensk salladskrydda
  • Vitlökspulver
  • Instruktioner

    1. Finstrimla vitkålen och skiva purjolöken tunt. Blanda vitkål, majs och purjolök i en skål.
    2. Rör ner crème fraiche och majonnäs. Tillsätt dill och rör om väl. Tillsätt övriga kryddor, rör om och smaka av.
    3. Salladen ska vara tjock och krämig. Lycka till.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (3)

    zonale 10 juni 2009

    Tack Liliane för att du skrev in denna mycket goda sallad. Gjorde den förra veckan efter dina anvisningar och rekommenderar andra att göra detsamma!!

    christincarlsson 16 oktober 2012

    SUPER GOD!!!!!

    pengsan 29 maj 2017

    Jättegod Tack så mycket!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben