Pepparrotstorsk med vitkål

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Pröva denna torsk för den är så himla god.

Ingredienser

  • 0.25 vitkålshuvud ca ½-0.75 kg
  • Vatten
  • Salt
  • 400 g kokt fisk, t ex torsk eller kolja
  • Sås
  • 1½ msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk och fiskspad
  • Salt
  • Riven pepparrot efter smak
  • 1 dl klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Skär vitkålen i klyftor och förväll den i lite saltat vatten. Lägg kålen som en bädd på ett ugnsfast fat, täck den med kokt fisk.
    2. Fräs smör och mjöl, späd med mjölk och lite spad, smaksätt med salt och riven pepparrot. Häll såsen över fisken. Strö lite skorpsmulor över såsen och lägg några smörklickar på.
    3. Gratinera i 250 grader i ca 20 minuter. Strö överklippt persilja.
    4. Servera med kokt potatis

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben