Wok med lövbiff och vitkål

Serverar: 4 portioner

Vitkål är riktigt gott i wok! Dessutom både nyttigt och billigt.

Ingredienser

  • 400 gram lövbiff
  • 140 g gul lök (ca. en normalstor lök)
  • 500 g färsk vitkål (rödkål eller savoykål går också utmärkt)
  • 3 msk soja
  • 3 msk sherry eller madeiravin
  • 1 msk honung
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 cm ingefära
  • 1dl sweet chilisås
  • Rapsolja (till stekning)
  • Tillbehör
  • Naturella cashewnötter
  • Sweet chilisås
  • Jasminris
  • Instruktioner

    1. Skär lövbiff i tunna strimlor. Skär lök i tunna strimlor och hacka chili och vitlök. Riv ingefäran.
    2. Hetta upp en wokpanna, häll i oljan.
    3. Woka lövbiffen i omgångar tills köttet har en stekyta och lägg på en tallrik. Häll därefter i chili, lök, ingefära och vitlök, woka en stund till och lägg på en annan tallrik. Sist i med kålen och låt den få lite stekyta. Blanda i resten tillsammans med soja, vinet, honungen och smaka av väl med salt och svartpeppar.
    4. Strö över cashewnötter och servera med sweet chilisås och kokt jasminris.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben