Enkel köttfärssoppa med vitkål

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Supergod och enkel soppa! Servera gärna med ett gott bröd till

Ingredienser

  • 300 gram köttfärs
  • 300 gram vitkål
  • 4 st stora potatisar
  • 2 stora morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 l vatten
  • 1-2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 kött/oxbuljongtärning
  • 1 ½ dl krossade tomater
  • 2 msk chilisås
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Chili
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala potatisen, löken och morötterna. Dela sedan potatisen och morötterna i lika stora tärningar. Hacka sedan löken i ganska stora stora bitar. Skär sedan vitkålen och koka för sig själv med lite salt , tills den blivit mjuk (för att få bort gaserna som är i) börja under tiden att steka köttfärsen i en kastrull på ca 5 liter, krydda med salt och peppar. När köttfärsen är genomstekt så tar du i potatisen, morötterna och löken, pressa även i vitlöken. låt fräsa lite och häll sedan i de krossade tomaterna och sedan vattnet. Lägg sedan i buljongerna och chilisåsen, salta, peppra och krydda efter smak! nu borde vitkålen vara mjuk så då är det dags att ha i den och sedan låta sjuda under lock tills rotfrukterna är mjuka (ca 10-15 minuter)
    2. servera gärna med ett gott bröd

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (1)

    Ninni 29 augusti 2018

    .,GottGottiGottGott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben