Ingefärskyckling

Serverar: 1 portioner

Om man vill ha såsen lite simmig kan man reda av med ½ tsk maizenaredning

Ingredienser

  • 1-2 kycklinglårfiléer utan skinn
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • ½ hönsbuljongstärning
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk färsk strimlad ingefära eller 2 krm malen
  • ½ tsk oregano
  • Lite cayennepeppar
  • Tillbehör
  • 1½ dl kokt ris, gärna råris
  • Sockerärtor
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna. Skala och skiva lök och vitlök. Låt det fräsa med någon minut.
    2. Tillsätt vatten, buljong, vinäger, socker, ingefära, oregano och cayennepeppar. Låt allt koka ca: 5 minuter (kolla så kycklingen är genomstekt). Servera med ris och sockerärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben