Den här kryddstarka rätten innehåller ingefära, vitlök, lime, spansk peppar och sweet chilisås. Spansk peppar och sweet chilisås finns i olika styrkor och hittas lättast i asiatiska affärer men kan också hittas i större livsmedelsbutiker.
Ingredienser
6 kycklingfileér, ca: 800g
1 msk smör
1 msk olja
½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
250 g scharlottenlök
2½ msk färsk ingefära
2 skalade finhackade vitlöksklyftor
1 utkärnad, finhackad röd spansk peppar
Sås
1 hönsbuljongtärning
½ dl vatten
3 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
1 dl sweet chilisause, thailändsk
½ dl chilisås av ketchuptyp
skal + saft av 1 lime Ca: 2½ msk
1 krm salt
½ krm svartpeppar
Gratineringen
1-1½ dl färsk riven parmesanost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfiléerna i ½ msk smör och ½ msk oljan i en stekpanna. Salta och peppra och lägg fileérna i en smord ugnssäker form.
- Skala och klyfta scharlottenlökarna och bryn dem i resten av smöret och oljan på medelstark värme ca: 3 minuter. Tillsätt ingefära, vitlök och spansk peppar, stek ytterligare någon minut. Fördela blandningen över kycklingfileérna.
- Lös upp buljongtärningen i vattnet. Tillsätt grädde, sweet chili, chilisås, limesaft och skal samt salt och peppar. Häll såsen i formen och gratinera i mitten av ugnen ca: 15 minuter.
Strö över parmesanosten och gratinera ytterligare 5 minuter tills rätten får fin färg. Servera med basmatiris eller jasminris
Liknande recept
Kommentarer (0)