Het ingefärskyckling

Serverar: 6 portioner

Den här kryddstarka rätten innehåller ingefära, vitlök, lime, spansk peppar och sweet chilisås. Spansk peppar och sweet chilisås finns i olika styrkor och hittas lättast i asiatiska affärer men kan också hittas i större livsmedelsbutiker.

Ingredienser

  • 6 kycklingfileér, ca: 800g
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 250 g scharlottenlök
  • 2½ msk färsk ingefära
  • 2 skalade finhackade vitlöksklyftor
  • 1 utkärnad, finhackad röd spansk peppar
  • Sås
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ½ dl vatten
  • 3 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • 1 dl sweet chilisause, thailändsk
  • ½ dl chilisås av ketchuptyp
  • skal + saft av 1 lime Ca: 2½ msk
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Gratineringen
  • 1-1½ dl färsk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfiléerna i ½ msk smör och ½ msk oljan i en stekpanna. Salta och peppra och lägg fileérna i en smord ugnssäker form.
    2. Skala och klyfta scharlottenlökarna och bryn dem i resten av smöret och oljan på medelstark värme ca: 3 minuter. Tillsätt ingefära, vitlök och spansk peppar, stek ytterligare någon minut. Fördela blandningen över kycklingfileérna.
    3. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Tillsätt grädde, sweet chili, chilisås, limesaft och skal samt salt och peppar. Häll såsen i formen och gratinera i mitten av ugnen ca: 15 minuter. Strö över parmesanosten och gratinera ytterligare 5 minuter tills rätten får fin färg. Servera med basmatiris eller jasminris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben