Ingefärskyckling med paprika
Serverar:
2 portioner
Färsk ingefära gör rätten både frisk och het.
Ingredienser
2 kycklingfiléer (á 125 g)
30 g färsk ingefära (ca 3 cm)
4 salladslökar (ca 100 g)
1 grön paprika (ca 150 g)
1 orange paprika (ca 150 g)
1 msk smör
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl vatten
Tillbehör
300 g kokt bulgur med persilja
Instruktioner
Skär kycklingfiléerna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skala och skär ingefäran i8 strimlor, ungefär som halva tändstickor.
Ansa och skiva salladslöken. Kärna ur och strimla paprikorna.
Stek kycklingen i smör så att får fin stekyta. Tillsätt ingefära, paprika och sist salladslöken. Salta och peppra.
Häll på vatten och låt koka ihop några minuter
Servera tillsammans med kokt bulgur garnerad med klippt persilja.
Ca 450 kcal/portion varav ca 10 g fett, ca 43 g kolhydrater, ca 51 g protein.
Liknande recept
Paprika och rödlöksfräs
4.5
15 min
2
2
Kräftpasta med purjo och paprika
4
20 min
4
1
Teriyakikyckling med purjo och paprika
4
4
1
Crème fraiche paprika/chili bacon och spaghetti
4.7
4
2
Blandostpaj med paprika & purjo
45 min
4
Het ingefärskyckling
4.8
6
7
Fyllda paprikor
4.4
4
2
Kyckling med grillad paprika och mozzarella
4.3
4
5
Pastasås med kyckling, paprika och äpple
3.7
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!