Ingefärskyckling med paprika

Serverar: 2 portioner

Färsk ingefära gör rätten både frisk och het.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer (á 125 g)
  • 30 g färsk ingefära (ca 3 cm)
  • 4 salladslökar (ca 100 g)
  • 1 grön paprika (ca 150 g)
  • 1 orange paprika (ca 150 g)
  • 1 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • Tillbehör
  • 300 g kokt bulgur med persilja
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skala och skär ingefäran i8 strimlor, ungefär som halva tändstickor.
    2. Ansa och skiva salladslöken. Kärna ur och strimla paprikorna.
    3. Stek kycklingen i smör så att får fin stekyta. Tillsätt ingefära, paprika och sist salladslöken. Salta och peppra.
    4. Häll på vatten och låt koka ihop några minuter
    5. Servera tillsammans med kokt bulgur garnerad med klippt persilja.
    6. Ca 450 kcal/portion varav ca 10 g fett, ca 43 g kolhydrater, ca 51 g protein.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben