Ingefärsmarinerad kyckling med persiljeaioli

Serverar: 4 portioner

Ingefära, vitlök och citron sätter smaken på denna härliga kyckling.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja med citronsmak (alternativt 1 tsk citronsaft)
  • Soja
  • Rapsolja
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk eller fryst persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Marinering: Om filéerna är stora, dela dem först på mitten sedan även på bredden, så att de blir tunna. Blanda riven ingefära och pressad vitlök i en bunke. Häll över citronolja, en skvätt soja och rapsolja (det behövs inte särskilt mycket). Se till så att allt är väl blandat!
    2. Lägg i den uppskurna kycklingen, se till så att alla bitar blir ordentligt blöta av marinaden. Låt stå i kyl i minst en timme. Finns det tid så marinera gärna längre för mer smak.
    3. Kör i ugn, 200 grader ca 15 min.
    4. Persiljeaioli: Vispa majonnäsen tills den blir följsam. Tillsätt pressad vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera gärna med coleslaw och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Seaotter 28 november 2009

    Enkelt recept för en supergod kycklingrätt. Ursmarrig!!!!!!!!!

    ingvardb33 18 december 2009

    Utomordentligt gott - alla gäster blev glatt överraskade och nöjda Ingvar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben