Ingefärssylt

Tid: 6 timmar

Het och god sylt. Passar både på en skiva vitt bröd, på ostbrickan och som tillbehör till en stek.

Ingredienser

  • 175 g färsk ingefära
  • 4,75 dl vatten
  • 500 g syltsocker
  • Saften av en halv citron
  • Atamon
  • Instruktioner

    Skala ingefäran och skär den i mindre bitar. Finhacka den sedan i matberedare eller mixer. Koka ingefärshacket i vattnet i ca 1 timme, späd med mera vatten under kokningen. Låt svalna och ställ kallt i sedan 4 timmar. Koka sedan upp ingefäran och vattnet och ha i sockret och citronsaften. Låt koka ca 5min, skumma av. Ha ev. i atamon, häll sedan på rena glasburkar och förslut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben