Ingefärssyltad gurka och rödlök

Passar bl.a. till lättstekt laxfilé.

Ingredienser

  • 2-3 cm ingefära
  • ½ dl ättiksprit, 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl kallt vatten
  • 1 gurka
  • 2 rödlökar
  • Salt
  • ½ dl bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva/strimla ingefäran mycket tunt. Koka den i ättiksprit och strösocker i 2 minuter. Häll på kallt vatten och ställt kallt.
    2. Skala gurkan. Dela den på längden i 4 delar, kärna ur och skiva. Skala och skär rödlökarna i klyftor. Salta gurka och lök och låt vätska ur i ca 1 timme. Krama ur grönsakerna och lägg dem i ingefärslagen.
    3. Finstrimla bladpersiljan och lägg i strax före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben