Mango och ingefärssylt

Läckert gul och spännande i smaken blir denna sylt

Ingredienser

  • 600 g skalad och tärnad mango
  • 4 msk citronsaft
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 100 g syltad finhackad ingefära, hemmagjord eller köpt
  • 800 g strösocker
  • 3 tsk fruktpektin
  • 2 msk strösocker
  • Ev 1 krm natriumbensoat
  • Instruktioner

    Lägg mango, citronsaft, apelsinskal och ingefära i en stor gryta och låt sjuda 12-15 minuter utan lock. Rör ner strösocker och koka ytterligare ca 25 minuter utan lock på svag värme. Blanda fruktpektin och socker och rör ner i sylten. Koka ytterligare 3-5 minuter. Tillsätt ev natriumbensoat i lite av sylten och rör sedan ner det i resten av sylten Häll upp på väl rengjorda burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben