Bread and butterpudding

Engelsk efterrätt.

Ingredienser

  • 10 rågbrödskivor
  • Smör
  • Ingefärssylt
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 3 msk socker
  • 5 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • Smör
  • Råsocker
  • Ingefärspulver
  • Instruktioner

    1. Bred brödskivorna med smör och ingefärssylt. Lägg ihop smörgåsarna två och två. Skär dem sedan på mitten och lägg dem i en form.
    2. Vispa lätt ihop äggulorna, det hela ägget, sockret, grädden och mjölken till en kräm. Häll krämen över brödtrianglarna.
    3. Nu "duttar" du smör på topparna och strör råsocker blandat med ingefärspulver över det hela.
    4. Ställ in i medelvarm ugn och vänta tills rätten fått en gyllene färg.
    5. Serveras med fördel varm och gärna tillsammans med glass!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben