Brown Bread.

Detta brödet har jag fått för många årsedan av en tjej från Irland jag tycker mycket om det

Ingredienser

  • 4 dl rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • 3 dl vetekli
  • ½ l kärnmjölk
  • 50 g torrjäst
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    Blanda rågmjöl och jäst. tillsätt övriga ingredienser. Värm kärnmjölken och tillsätt med äggen. Blanda till mjuk konsistens. Knåda på inmjölad yta. Täck med handduk och låt stå 1½ timme. Knåda och forma till bröd. Lägg i välsmord form, stick med gaffel i toppen, och täck över och låt stå i 35 min. Grädda i 45 min vid 175 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben