Ingelas fruktpaj

Serverar: 6-8 portioner

Somrig och fantastiskt god paj med massor av frukt på ett täcke av grädde och crème fraiche!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1/4 dl socker
  • Fyllning
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Frukt att garnera med
  • 1 dl skalfri apelsinmarmelad
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, tryck ut i pajform. Grädda i 200 graders ugn ca 10-15 minuter. Låt kallna.
    2. Vispa grädden hårt, blanda i florsocker, vaniljsocker och crème fraiche. Bred ut i pajskalet.
    3. Garnera med frukt i fint mönster tätt på gräddblandningen så inte grädden syns, tex: kiwi, vindruvor, jordgubbar, persika, mandariner, banan, mango etc
    4. Smält apelsinmarmeladen och vattnet på svag värme i kastrull. Skeda marmeladen över frukten. Låt stelna i kylskåpet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gladys333 23 juni 2015

    Mycket god och går att variera efter smak och säsong.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben