Inkokta vaniljpäron med snabb chokladmousse

Serverar: 4 portioner

Bjud på en läcker dessert! Den snabbgjorda chokladmoussen är ett gott tillbehör till päronen. Både päron och mousse kan förberedas dagen före.

Ingredienser

  • 8 Päron, Conference är en bra sort till inläggning
  • Lag
  • 1 Vaniljstång, delad på längden
  • 1 ½ liter Vatten
  • 1 Citron, saften av
  • 6 dl Socker
  • Snabb chokladmousse
  • 100 g Mörk choklad, i bitar
  • 2 dl Vispgrädde
  • 2 Äggulor
  • Instruktioner

    1. Lag:
    2. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp så att sockret löser sig. Skala päronen och ta bort stjälkfästet. Lägg ner dem efter hand i algen och låt småkoka ca 15 minuter. Tiden beror på päronsort och hur mogna päronen är. Prova med en sticka att päronen känns mjuka. Lägg ner päron och delad vaniljstång i en rymlig burk. Häll på lagen så att den täcker päronen. Sätt på lock, låt svalna helt och förvara i kyl.
    3. Chokladmousse:
    4. Smält chokladen i en skål över kokande vatten. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör ner 1 äggula, i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den lättvispade grädden. Häll moussen i en skål. Låt stå och stelna i kylen i minst 1 timme.
    5. Servera de inkokta päronen med chokladmoussen.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben