Inlagd vitlök

Tid: 20 minuter

God inläggning, som brukar uppskattas av de flesta.

Ingredienser

  • 25 vitlöksklyftor
  • ½ l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 knippe dill
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 msk ättika 12 %-ig
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • ½ dl majsolja
  • Instruktioner

    Koka upp vatten och salt , lägg i vitlöksklyftorna och låt dem koka 5 minuter. Skölj klyftorna i kallt vatten, låt dem rinna av och skala dem sen. Hacka dill och varva med vitlöksklyftorna i en burk. Koka upp matlagningsvin, ättikssprit, salt och socker och häll lagen över vitlöksklyftorna. Slå på oljan och låt stå svalt minst ett dygn före servering. Lång hållbarhet om den förvaras svalt i en väl tillsluten burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben