Inlagda fyllda runda peperoncini

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 2 timmar

Hett tilltugg till t.ex. kokt kött.

Ingredienser

  • 20 st peperoncini
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 20 st acciughe
  • 20 st kapris
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Kärna ur den färska pepperoncinin, typ runda stora som körsbärstomater, genom att skära bort det gröna skaftet och gröp ur kärnorna med skaftet av en tesked. Jag rekommenderar gummihandskar och att aldrig beröra sig i ansktet.
    2. Skålla dem därefter i en blandning av häften vatten och hälften vitvinsvinäger. Häll av och låt dem torrka.
    3. Tag en kapris och rulla in den i en acciuga, d.v.s. en äkta ansjovis som legat i salt och ev. olja, och stoppa in den i en peperoncini.
    4. När alla är färdiga lägg dem i en ren glasburk och täck med olivolja. Vänta med att sätta på locket tills all luft gått ur och man ser att de är helt täckta med olja. Då håller de sig längre.
    5. Rekommenderar att inte göra för mycket åt gången för det är ett sjå att rensa peperoncinin och att lägga dem i små burkar för man äter inte så många åt gången även om de är en läckerhet. Det är bäst att låta dem dra nån vecka innan förtäring.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben