Irénes smala våfflor

Serverar: 8 portioner

Tid: 5 minuter

De här våfflorna är värda att prova. Det är inget fel, det ska inte vara något ägg.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 1 kryddmått salt
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl smält margarin
  • De här våfflorna är värda att prova. Det är inget fel, det ska inte vara något ägg
  • Instruktioner

    De här våfflorna är värda att prova. Det är inget fel, det ska inte vara något ägg.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    The_mama97mia 25 mars 2009

    Det här var helt OK, men jag mätte väl inte smäl margarin så noga, tog en skvätt olja med, första satsen blev bra, men andra omgången (ny smet) fastnade rätt gärna. Smaken helt OK o rykande åtgång... :)

    The_mama97mia 25 mars 2009

    Förresten jag glömde säga att jag bytte ut 1 1/2 dl vetemjöl mot grahamsmjöl, men tror inte det hade med fastbrännandet att göra eftersom det gick bra första smeten, tror jag var för snål på fettet i andra.

    svengelsk 27 mars 2013

    Jag halverade alla ingredienser utom fettet, men de fastnade i mitt gamla svenska våffeljärn. Fick byta till en non-stick apparat av italienskt märke.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben