Jag gillar Irish Coffee, så den här glassen är suveränt god.
Ingredienser
Botten
250 g mandelmassa
2 äggvitor
2 msk kakao
Fyllning
4 dl vispgrädde
2 msk pulverkaffe
1 dl florsocker
2 äggulor
2 msk irländsk whiskey
Instruktioner
- Ugn 175°C.
Riv mandelmassan och blanda med kakao och äggvitor. Bred ut smeten i en smord form (24 cm springform) och grädda i ugnen i ca 12-15 minuter.
- Lossa kakan från formen och låt den svalna helt. Diska formen.
- Lägg sedan tillbaka bottnen i formen, och gör i ordning fyllningen. Vispa grädde med pulverkaffe och florsocker tills det är riktigt tjockt.
- Rör ner äggulor och whiskey. Häll över bottnen. Täck med plastfolie och frys över natten eller i minst fyra timmar.
- Servera gärna med lite pudrad kakao.
Liknande recept
Kommentarer (0)