Irish coffee-marsipanbröd

Serverar: 8 portioner

Naggande goda är dessa bitar med smak av Irish coffee.

Ingredienser

  • 250 g marsipan
  • 1 msk kokande vatten
  • 2 tsk frystorkat kaffe, t ex nescafe
  • 2 msk whiskey
  • 50 g florsocker
  • 150 g mjölkchoklad
  • Garnering
  • 25 g osaltade pistaschmandlar
  • 2-3 msk ljusrött kakströssel eller frystorkade hallon
  • Instruktioner

    1. Rör ut kaffepulvret i kokande vatten. Blanda marsipanen med kaffe, whiskey och florsocker. Forma 8 marsipanbröd. Lägg dem på bakplåtspapper och låt dem torka i 1 timme.
    2. Smält chokladen i vattenbad och doppa marsipanbröden i chokladen. Strö över hackade pistaschmandlar och kakströssel. Låt chokladen stelna.
    3. Förvara bitarna i en burk med tättslutande lock mörkt och svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben