Bottnen måste kallna innan fyllningen läggs på, annars smälter krämen. Låt svalna under fuktad duk, då torkar inte bottnen och den kan rullas.
Ingredienser
3 ägg
1 ½ dl strösocker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning
2 dl vispgrädde
4 msk florsocker
3 tsk kaffepulver
1 ½ msk whisky
Garnering
1 msk florsocker
½ tsk kakao
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°C. Vispa ägg och socker mycket pösigt.
Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner och blanda det med äggvispet.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Stjälp upp på en lätt fuktad handduk. Pensla bakplåtspapperet med kallt vatten, dra bort det. Låt bottnen kallna under fuktad duk.
Vispa grädden fast med florsocker och kaffepulver.
Droppa whiskyn över bottnen. Bred över grädden, rulla ihop och låt den ev. ligga rullad i papper en liten stund. Sikta över florsocker och kakao inför serveringen.
- Alternativ till Irish coffee-fyllning:
Gör en fyllning med punsch och grädde: vispa 2 dl grädde med rivet skal från 1 apelsin och 1 krm mald ingefära. Droppa punsch över bottnen, fyll och rulla ihop.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Den låter jättegod! Går den att frysa in med fyllning eller blir den konstig då när den tinas?