Irländskt bakpulverbröd

Serverar: 1 portioner

Näringsvärde per bröd Kcal- 1752 Fett, 30 g, Kolhydrat, 330 g, Protein 60 g

Ingredienser

  • 250 g grahamsmjöl
  • 200 g vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 25 g smör
  • 3 dl lättfil
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och bikarbonat, nyp ner smöret till en finsmulig deg. Rör ner filen och arbeta snabbt ihop degen.
    2. Lägg degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den slät.
    3. Forma degen till ett runt bröd och lägg på en lätt smord plåt. Skär ett kryss på ytan med en vass kniv, strö över lite mjöl och grädda i 200 grader i 25-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben