Bakpulverbröd
När du vill ha snabbt fika bröd...
Ingredienser
125 g margarin
1 ½ dl socker
1 ägg
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl grädde eller mjölk, söt eller sur
Hackad eller flagad mandel
Pärlsocker
ev. Syltade apelsinskal efter smak
Suckat efter smak
Russin éfter smak
Instruktioner
Ugn 225-250 grader. Rör margarin och socker. Sätt till ägget. Sikta och blanda ner mjöl och bakpulver. Rör ner vätskan och blanda mycket lätt.
Klicka ut smeten i form av längder eller krans på bakplåtspapper. Strö hackad eller flaga mandel och pärlsocker över. 1 längd.
Variant av kakan är att blanda i suckat och syltade apelsinskal eller russin, valnötter.
Liknande recept
Mimmis kardemummakaka
Irländskt bakpulverbröd
1
Gott bakpulverbröd
4
16
1
Ost- och mandelscones
12
Italiensk piadina
5
6
Svamp- och lökbröd
8
Små vinerkransar
15
2
Ost- och skinkgifflar med dragon
4
16
Havrescones med ost
8
Kommentarer (2)
Virvlande
16 november 2010
hur länge ska de vara i ugnen?
sipika
19 februari 2012
Det ville ochså jag veta.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
hur länge ska de vara i ugnen?
Det ville ochså jag veta.