Bakpulverbröd

När du vill ha snabbt fika bröd...

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl grädde eller mjölk, söt eller sur
  • Hackad eller flagad mandel
  • Pärlsocker
  • ev. Syltade apelsinskal efter smak
  • Suckat efter smak
  • Russin éfter smak
  • Instruktioner

    1. Ugn 225-250 grader. Rör margarin och socker. Sätt till ägget. Sikta och blanda ner mjöl och bakpulver. Rör ner vätskan och blanda mycket lätt.
    2. Klicka ut smeten i form av längder eller krans på bakplåtspapper. Strö hackad eller flaga mandel och pärlsocker över. 1 längd.
    3. Variant av kakan är att blanda i suckat och syltade apelsinskal eller russin, valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Virvlande 16 november 2010

    hur länge ska de vara i ugnen?

    sipika 19 februari 2012

    Det ville ochså jag veta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben