Italiensk piadina

Serverar: 6 portioner

Ett läckert litet bröd från Italien som är väldigt lätt att göra. Servera det som en entrérätt med sallad, skinka och ost. Bröden gräddas i stekpanna och behöver inte jäsa, då bakpulver används.

Ingredienser

  • 3½ dl vetemjöl special
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör eller margarin, ev flytande margarin
  • 1 dl rumstempererat vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke eller matberedare med plastkniv.
    2. Smält matfettet eller använd flytande margarin. Blanda matfettet med vattnet och häll ner detta i mjölblandningen. Arbeta samman till en deg.
    3. Rulla ut degen till en längd och dela den i 6 delar. Kavla ut varje bit till en tunn, rund kaka, ca 20 cm i diameter.
    4. Grädda bröden i en medelvarm och torr stekpanna, använd gärna en gjutjärnspanna, som ger en jämn värme. Hetta upp den torr, utan fettillsats. Ett bakpulverbröd jäser och gräddas snabbt och behöver bara gräddas en kort stund, ca ½ minut på var sida. Lägg bröden ovanpå varandra så håller de sig varma och porösa. De är godast att servera genast. Dela varje kaka i 4 delar eller vik ihop dem när du ska äta dem.
    5. Servera bröden tillsammans med parmaskinka, salami, ost och ruccolasallad. Garnera med färska basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben