Dessa snabbakade scones är fulla av smak. Bakpulverbröd smakar bäst samma dag de bakas, så servera dem helst nygräddade, gärna med smör och en god skinka.
Ingredienser
1 dl sötmandel
100 g västerbottenost
7 dl vetemjöl special
1 msk bakpulver
1 tsk salt
100 g kallt smör
3½ dl mjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Börja med att rosta mandeln i en torr, het panna.
- Hacka de rostade mandlarna grovt och ställ dem åt sidan så länge.
- Riv osten grovt på ett rivjärn. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt, riven ost och mandelhack.
- Tillsätt smöret, skuret i bitar och mjölken. Arbeta ihop allt till en smet.
- Klicka ut smeten i pappersformar eller i en smord muffinspanna.
- Grädda sconesen i mitten av ugnen, 8-10 minuter. De ska bli gyllene. Servera dem nygräddade, gärna med lite smör och skinka.
Liknande recept
Kommentarer (0)