Gott bakpulverbröd

Serverar: 16 portioner

135 kalorier per skiva Det här irländska brödet görs på lättyoghurt. Degen behöver varken knådas eller jäsas.

Ingredienser

  • 6 dl grahamsmjöl
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl naturell lättyoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och gör en grop i mitten. Häll i yoghurten och blanda till en mjuk men inte kladdig deg.
    3. Stjälp upp degen på mjölad yta, knåda den lätt och forma den till en rund kaka. Platta till den något så att den blir ca 5 cm tjock.
    4. Lägg kakan på bakplåtspapper på en bakplåt, skär ett djupt kors med en kniv och grädda i 20-30 minuter tills brödet har fin färg och låter ihåligt när man knackar på undersidan.
    5. Låt brödet svalna på galler.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    10
    3

    Kommentarer (1)

    Vesslan26 24 april 2013

    Slängde i en blandning av frön och vart gott och enkelt. Var dock tvungen att öka tiden!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben