Mimmis kardemummakaka

Denna kaka ska vara helst nybakad när du äter den, som alla andra bakpulverbröd.

Ingredienser

  • 6 dl mjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 125 g smält margarin
  • 2 dl filmjölk
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 12 hackade sötmandlar
  • 2 smk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka mandeln till garneringen.
    2. Blanda samman alla torra ingredienserna i en skål.
    3. Rör ner filmjölken, lättvispat ägg och smält margarinet. Rör till en jämn smet.
    4. Häll smeten i en smord och bröad rund form. Strö mandelhacket och pärlsockret över och grädda kakan ca 30 minuter i 175-200° eller tills den känns torr.
    5. Låt kakan vila en stund innan den stjälps upp. Låt kakan svalan under duk så att den inte torkar.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5
    2.7
    45 min
    8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben