Svamp- och lökbröd

Serverar: 8 portioner

Detta goda och lättbakade bakpulverbröd är smaksatt med vårlök och färska champinjoner. Det har en läcker yta av parmesanost.

Ingredienser

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ dl rapsolja
  • 2½ dl strimlad vårlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2½ dl färska champinjoner
  • 1 ägg
  • 1 1/4 dl lättfil
  • Till pensling
  • 2 tsk lättmjölk
  • 1 msk solrosfrön
  • 2 msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Sikta ner vetemjöl i en matberedare eller bunke och blanda ner grahamsmjöl, bakpulver och salt. Tillsätt persiljan.
    2. Skölj och strimla vårlöken, ansa och hacka champinjonerna fint. Skala och pressa vitlöken.
    3. Hetta upp oljan. Låt vårlöken och vitlöken fräsa i 1 minut. Tillsätt champinjonerna och låt fräsa ytterligare 2 minuter under omrörning. Låt svalna.
    4. Blanda svamp- och lökfräset först med ägget och sedan med lättfilen. Häll blandningen i mjölet och arbeta samman till en fast men något fuktig deg.
    5. Ta upp degen på mjölad bakbänk och platta ut den till en ca 15 cm stor, rund kaka. Lägg kakan på plåten och skåra den i 8 delar. Pensla med mjöl och strö över solrosfrön och parmesanost. Grädda i 25-30 minuter. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben