Isad kiwisoppa med färska blåbär och chokladglass

Serverar: 4 portioner

Färggrann fräsch soppa som serveras med krämig hemmagjord chokladglass och blåa prickar. Har du ingen glassmaskin går det givetvis bra att servera med köpt chokladglass.

Ingredienser

  • Kiwisoppa
  • 12 skalade kiwifrukter
  • Saften av 2 limefrukter
  • 2 msk honung
  • 3 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 vaniljstång
  • Chokladglass
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 6 äggulor
  • 150 g socker
  • Servering
  • 200 g färska blåbär
  • Instruktioner

    1. Börja med chokladglassen. Koka upp mjölk och grädde, lägg i chokladen och smält den försiktigt under omrörning. Vispa äggulor och socker pösigt. Slå över den kokta mjölk- och gräddblandningen med choklad och vispa tills det kallnat. Ställ i kyl och låt bli kallt. Använd glassmaskinen.
    2. Skrapa ur vaniljstången till soppan. Koka upp vatten, honung och vin. Låt svalna, blanda i vaniljstång och limesaft och häll i de skalade kiwifrukterna. Kör allt i en matberedare eller mixer. Ställ i frysen tills det börjar isa sig, sen i kyl fram till serverandet.
    3. Häll kiwisoppan i 4 djupa tallrikar. Lägg glassen i mitten i form av ett "ägg" eller en fin kula. Strö blåbären runt och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben