Italian Green

Serverar: 4 portioner

Den första färgen i italienska flaggan och även det första av tre pastarecept skapade som hyllning till Italiens matkultur.

Ingredienser

  • 4 port tagliatelle verdi
  • 4-8 st Salsiccia eller annan vitlökskorv
  • Sås
  • 500 g broccolibuketter
  • 3 dl köttbuljong
  • 3 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk muskotnöt, riven eller malen
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 kruka färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
    2. Koka upp köttbuljongen och lägg i broccolin. Låt sjuda under lock 5-10 minuter under lock tills broccolin är mjuk. Prova med en sticka.
    3. Stek eller grilla korvarna och lägg upp på tallrikar.
    4. Tillsätt grädden och mixa med en stavmixer direkt i grytan till en jämn sås.
    5. Finhacka basilikan och persiljan. Spara några basilika-toppar till garnering.
    6. Tillsätt salt, vitpeppar och muskotnöt till såsen.
    7. Rör ut potatismjölet i lite vatten. Rör ner i såsen under omrörning.
    8. Ta såsen från värmen och rör ner basilika och persilja. Blanda med den kokta pastan.
    9. Lägg upp pastan på tallrikarna med korven. Garnera med färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tillbehör till grillningen!
    Italian, italian... Får vi fresta med en riktigt härlig pesto och en o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben