Italian Red

Serverar: 4 portioner

Först kom Green, sedan White och nu till slut den sista färgen i Italiens flagg. Riktigt gott och smakrikt...

Ingredienser

  • 4 port fettuccine med tomat
  • 4 kycklingfiléer (ca 1 kg)
  • Malen ingefära
  • Salt
  • Sås
  • 1 kg tomat
  • 4 dl hönsbuljong
  • 2 röda paprikor
  • 2 röda chili
  • 2 röda lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 kruka färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
    2. Dofta salt och ingefära över kycklingfiléerna. Grilla dem i ugn på 200º tills de är genomstekta, cirka 45 minuter. Vänd dem några gånger under grillningen.
    3. Dela tomaterna i klyftor och filea dem, det vill säga avlägsna skinn och kärnor så att bara fruktköttet är kvar.
    4. Lägg tomatfiléerna och buljongen i en gryta och låt sjuda under lock i cirka 20 minuter tills tomaterna är sönderkokta.
    5. Ansa paprikorna och skär dem i små tärningar. Ansa chilin och strimla den fint. Skala löken och hacka den fint.
    6. Fräs paprika, chili och lök i olivolja i en stekpanna så de blir mjuka utan att ta färg.
    7. Tillsätt paprika, chili och lök till grytan. Ansa vitlöken och pressa den över grytan. Rör om och låt sjuda i 10 minuter.
    8. Finhacka basilikan. Spara några toppar till garnering.
    9. Rör ut potatismjölet i lite vatten. Rör ner i såsen under omrörning.
    10. Ta såsen från värmen, rör ner basilikan och blanda med den kokta pastan.
    11. Lägg upp en kycklingfilé på varje tallrik. Lägg upp pastan. Garnera med färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben