Italian White

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Syndigt gott... För länge sedan skapade jag Italian Green och här är nu äntligen nästa färg i den italienska flaggan...

Ingredienser

  • 400 g penne rigate
  • 4 bitar laxfilé à 125 g
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Sås
  • 2-3 svartrötter, ca 200 g
  • 1 bit rotselleri, ca 250 g
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • 3 dl grädde
  • 3 tsk potatismjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 kruka färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Ansa champinjonerna och ta bort stammarna. Skär hattarna i tunna skivor.
    3. Skala löken och hacka den fint. Skala vitlöken och skär den i tunna skivor.
    4. Ansa och skala rotselleri och svartrötter. Riv dem sedan grovt.
    5. Fräs lök, vitlök, rotselleri och svartrötter i olivolja i en stekpanna så de blir mjuka utan att ta färg.
    6. Tillsätt champinjon, vin och fiskbuljong och låt sjuda 5 minuter under lock.
    7. Dofta salt och vitpeppar över laxen. Lägg den över grönsakerna i pannan och låt sjuda med under lock 5-10 minuter tills den är genomlagad.
    8. Ta upp laxen och lägg upp på tallrikar.
    9. Tillsätt grädde, salt och vitpeppar och rör om. Tillsätt potatismjölet utrört i lite vatten under omrörning.
    10. Hacka basilikan fint, spara några toppar till garnering. Tillsätt basilikan till såsen och smaka eventuellt av med mer salt och vitpeppar, häll sedan såsen över pastan och blanda runt.
    11. Lägg upp pastan med såsen på tallrikarna med laxen. Garnera med färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tillbehör till grillningen!
    Italian, italian... Får vi fresta med en riktigt härlig pesto och en o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben