Italiensk kyckling

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Har ej provat detta recept, men visst låter det som en god maträtt!

Ingredienser

  • 6 stora kycklingfiléer
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk olivolja
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 3/4 dl riven parmesanost
  • 3 msk hackad persilja
  • 6 skivor kallrökt skinka
  • Salt
  • Peppar
  • Smör eller margarin till stekning
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • Timjan
  • Instruktioner

    1. 1. Skär en djup ficka längs med varje filé och vik ut köttet.
    2. 2. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i oljan utan att den får färg. Tillsätt den krossade vitlöken och de finhackade tomaterna och fräs tillsammans i 1 minut. Rör i parmesanosten och persiljan och låt röran svalna.
    3. 3. Lägg en skinkskiva på varje filé och fördela tomaterna ovanpå. Vik ihop kycklingfiléerna och fäst med tandpetare i kanten.Krydda filéerna med salt och peppar och bryn dem på båda sidor i matfett i en stor stekpanna.
    4. 4. Häll på buljongen och vinet i pannan och bräsera under lock ca 15 min. Sila av vätskan, blanda i grädden och lite timjan och koka ihop såsen i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
    5. 5. Lägg kycklingfiléerna i såsen och servera med kokt pasta och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammis 27 december 2013

    Hade även i pesto och lindade kycklingen med kallrökt skinka som sen fick puttra i en gräddsås med vin i....fantastiskt gott och jättemycket tack för ett gott recept

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben