Italiensk kycklinggryta med vitt vin

Serverar: 4 portioner

Tillagas med fördel dagen innan precis som de flesta gryträtter.

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk söndersmulad rosmarin
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 msk tomatpuré
  • finhackad persilja
  • Instruktioner

    Dela kycklingen i bitar och stek dem ljusbruna. Krydda och lägg över dem i en gryta. Hacka löken och fräs den tillsammans med en pressad vitlöksklyfta i samma stekpanna som du stekte kycklingen i. Tillsätt vatten och en smulad buljongtärning. Häll över kycklingen. Tillsätt vin och tomatpuré. Sjud under lock ca 35 min. Smaka av och strö över persiljan!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben