Italiensk rissoppa med kyckling

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel, få ingredienser och mycket god. Jag har använt vanlig crème fraiche och avorioris till denna rätt. Med mindre vätska får du en mer grytliknande rätt. Hela familjens favorit!

Ingredienser

  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 msk olivolja
  • 1 liter hönsbuljong
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 tomater
  • 2 dl lätt cremefraiche chili
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm peppar
  • Strimlad basilika eller bladpersilja
  • Instruktioner

    Fräs riset i olja Häll på buljongen, låt koka under lock ca 15 min Skär kycklingfiléerna i små tärningar och blanda i soppan. Låt koka i ytterligare ca 10 min Skölj och tärna tomaterna Blanda ner tomater och creme fraiche i soppan och smaka av med salt och peppar Servera soppgrytan, gärna överströdd med hackad basilika eller persilja, och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben