Italienska köttbullar i tomatsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jag har fått dille på italiensk mat, så detta har jag exprementerat mig fram till. Mycket gott enl. mig själv och familjen

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • Mjölk
  • 1 ägg
  • Ströbröd
  • Soltorkade tomater
  • Salt
  • Timjan
  • Basilika
  • Mozzarellaost
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • Tomatpuré
  • Socker
  • Spagetti
  • Instruktioner

    1. Blötlägg ströbrödet i mjölken, häll i kryddorna, finhacka "lagom" mängd soltorkade tomater, tillsätt dessa och köttfärsen.
    2. Forma till ganska stora bollar och fyll dem med en bit mozzarella, stek så att köttbullarna får lite färg.
    3. Häll över de krossade tomaterna, tomatpurén, krydda med timjan, socker och en gnutta salt. Pressa i vitlöksklyftan och låt koka ca en halvtimma.
    4. Servera med spagetti och gärna en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben